Tips för badrumsrenoveringen

Det gäller att ha tålamod när man ska renovera sitt badrum. Man kommer då att bli så mycket mer nöjd med badrummets slutresultat. Det finns flera faktorer att tänka på vid badrumsrenovering, några väldigt viktiga eftersom ett badrum är ett våtutrymme och då finns det mycket att ta hänsyn till. Vad är då det första man bör tänka på när man ska ge sig på och renovera sitt badrum?

Tips för badrumsrenoveringen

Vad börjar man med vid en badrumsrenovering?

Det första man bör göra är att rita upp en skiss över hur man vill att badrummet ska se ut. Det är då man skapar sina förutsättningar för vilka förändringar man kan göra. Det kan också vara bra att redan i början göra en lista över vad man vill ha plats med i sitt badrum. Här gäller det att tänka praktiskt. Inkludera de viktiga sakerna först, som handfat, toalettstol och dusch innan man börjar tänka på vart man vill ha en jacuzzi till exempel. Fundera också över om det ska finnas plats för någon förvaringsmöbel i badrummet. En annan viktig sak att tänka på vid badrumsrenovering är golvbrunnen och vattendragningar. När man ska bygga nytt badrum eller renovera upp sitt gamla måste man rätta sig efter var i rummet golvbrunnen är placerad samt vart vattnet kommer upp. Detta om man inte önskar att göra om hela rördragningen. Det är också viktigt att känna till om man har väggavlopp eller golvavlopp när man ska välja badrumsmöbler och önskar dölja indragningarna. En annan viktig sak att genomföra när man renoverat sitt badrum är ett fukttest. Finns det imma kvar på spegeln cirka 20 minuter efter en dusch är luftomsättningen alldeles för dålig. Detta måste man åtgärda.

Vem gör vad?

Om man ska göra en rörmokares jobb på egen hand krävs det att man har mycket goda kunskaper. Om man skulle råka på en försäkringstvist kräver försäkringsbolaget att arbetet ska vara utfört av en fackman. Väljer man att anlita en rörmokare kan man dessutom vara säker på att jobbet blir utfört på ett korrekt sätt. En rörmokare vet till exempel att enligt lagen måste det vara 230V-uttag i badrummet och att de dessutom måste vara jordade samt anslutna via en jordfelsbrytare. Det kan också vara en bra idé att anlita en elektriker som gör alla el-jobb i badrummet. Även elarbetet krävs att det görs av en fackman nämligen. Det sista steget är att bestämma vilken slags belysning man vill ha för att göra badrummet till en mysig och värmande plats.